Waarom QRM volop in de belangstelling staat

Waarom QRM volop in de belangstelling staat

Nederlandse bedrijven hebben te maken met snelle ontwikkelingen – waaronder maatschappelijke en technische veranderingen – én een beweeglijke economie. In rap tempo veranderen producten, productieprocessen en de dienstverlening. Dat vergt nogal wat van organisaties. Daar kan aan voldaan worden als de basis klopt. Die basis wordt gelegd met Quick Response Manufacturing (QRM).

QRM vol in de belangstelling

Bij QRM ligt de focus op een zo kort mogelijke doorlooptijd van alle bedrijfsprocessen binnen de gehele organisatie. Teamleden dienen maximaal samen te werken om verstoringen en onnodige wachttijden in de processen te voorkomen. Dankzij QRM wordt ongelofelijk veel tijd bespaard. Foutscores worden geëlimineerd, medewerkers- en klanttevredenheid verhoogd. Het proces vindt intern plaats. Kosten die hiertoe gemaakt worden betreffen met name die van de externe begeleiding van dit QRM-proces. Dat valt dus reuze mee. Deze investering valt bliksemsnel in het niet ten opzichte van gerealiseerde besparingen. Logisch dus dat QRM momenteel volop in de belangstelling staat.

Verkorten van de doorlooptijd

Door de energie van de organisatie te richten op het verkorten van de doorlooptijd, kunnen de uitgaven al gauw teruggebracht worden tot 25 a 50%. Er zijn voorbeelden bekend waarbij reducties tot zelfs 90% verwezenlijkt werden. QRM zorgt er daarnaast voor dat de bedrijfskosten sterk dalen. Percentages tussen de 10 en 30% zijn gebruikelijk, dus absoluut substantieel.

Meer focus dan investering

Zonder enige twijfel kan gesteld worden dat QRM een proces is dat vraagt om inzicht, discipline en betrokkenheid. Een proces bovendien dat meer vraagt om focus, dan om investering. Het zal intussen duidelijk zijn: de continuïteit van ondernemingen vraagt simpelweg om QRM. Of je nu actief bent als dienstverlener of producent: pak de handschoen vandaag nog op en maak van QRM de vaste manier van werken.

Méér weten?

Neem contact op met Updaters voor een heldere blauwdruk. Updaters schetst de contouren en helpt als geen ander mee om het proces succesvol te implementeren. Voor een vrijblijvende en bovenal inspirerende afspraak: mail met Carlon Linders via info@updaters.nl of bel met 06 10895838.

Delen: