Updaters, procesoptimalisatie en QRM

Slimme oplossingen voor productiebedrijven

De kansen van QRM

QRM staat voor Quick Response Manufacturing. Met QRM verbeter je de processen binnen jouw productiebedrijf. Je kent het vast wel: het ideale streven om een order in drie werkdagen af te handelen versus de realiteit dat deze order wekenlang blijft (stil)liggen. Deze ‘witte tijd’ kan oplopen tot wel > 95% van de tijd dat de order zich binnen jouw bedrijf bevindt. Oftewel, je bent minder dan 1/20 van de doorlooptijd écht met de order, en dus met de klant, bezig. Klinkt dat interessant? Ontdek de kansen van QRM op deze pagina.

Tijd besparen

je doet het samen!

QRM gaat ook over het duurzaam inzetten van personeel. Door multidisciplinair te werken vallen de verschillende afdelingen weg en wordt het werk voor werknemers gevarieerder, flexibeler en dus leuker. Een order komt minder snel stil te liggen en de grip op de planning en uitvoering is terug.

80%

Bij de helft van de bedrijven kan de doorlooptijd gereduceerd worden met ongeveer 80%.

25%

Gemiddeld brengt dit een kostenreductie van 25%.

De kansen van QRM voor jouw bedrijf

Pak je kans met QRM en stop met overwerken!

Ken je dat, dat er nergens tijd voor beschikbaar lijkt? Iedereen is druk, er wordt al overgewerkt, en nog worden de beoogde aantallen productie-eenheden niet gerealiseerd. Iedereen voelt aan dat het anders moet, maar hoe dan? De oplossing ligt dichterbij dan men vaak denkt: QRM.

 

Voornaamste pijler van QRM (Quick Response Manufacturing) is het leren denken in tijd. Daardoor wordt tijd én geld bespaard, want tijd is nou eenmaal geld. Binnen alle bedrijfsafdelingen, op nagenoeg iedere werkplek valt er veel tijd te besparen. Onderzoek toont dit onomwonden aan. Vreemd dat vaste gewoonten, de angst om te veranderen én onbekendheid met QRM veel organisaties tegenhouden om echte tijdwinst te boeken.

personeelstekorten

Het verhaal achter QRM

De verbeterstrategie van QRM is uit noodzaak ontstaan

De grondslag van QRM ligt in de Lean Manufacturing, vaak toegepast bij bedrijven die grote series van min of meer standaard producten maken. Een van de eerste bedrijven die aan de slag ging met het QRM-systeem was het Japanse automerk Toyota. Na de Tweede Wereldoorlog zat het bedrijf aan de rand van faillissement en moest de autoproductie uitwijken naar de enige beschikbare fabriekshal. Door het gebrek aan ruimte was men genoodzaakt om de auto’s per stuk te leveren, ook wel de one piece flow genoemd, en werden overbodige werkzaamheden of handelingen geschrapt. Dit is de basis van het gedachtegoed van QRM geworden.

Ik wil innovatie binnen mijn werkproces

Wil jij wel zorgen voor innovatie binnen jouw werkproces? Maak dan snel een afspraak met Carlon Linders. Je kunt hem dan vrijblijvend vragen stellen als; hoe voorkom ik spoedjes, hoe kan ik mijn machinebezetting verhogen, hoe kan ik 5S toepassen, hoe kan ik meer produceren, hoe kan ik mijn output vergroten, hoe verlaag ik het onderhandenwerk en hoe verlaag ik mijn loonkosten?

 

Ook specifieke personeelsvragen kunnen dan gesteld worden. Vragen zoals; hoe voorkom ik overwerk, hoe zorg ik ervoor dat mensen meer verantwoordelijkheid nemen, hoe gaan mijn leidinggevenden beter luisteren naar de medewerkers op de werkvloer, hoe voorkom ik dat mijn medewerkers overbelast raken en hoe verlaag ik mijn loonkosten?

 

 

Ps. goed om te weten

Soms doorzien teamleden de QRM-methode niet of niet geheel. Zo botst de bouwsteen ‘systeemdynamica’ nog wel eens met het instinct. De implementatie ervan wordt zodoende regelmatig als lastig ervaren. Soms haken daardoor mensen, afdelingen en ook wel eens complete bedrijven af. Ongelofelijk zonde. En ook absoluut onnodig. Dankzij de inbreng van Updaters wordt weerstand in uw onderneming maximaal voorkomen. We weten wat we kunnen verwachten en hoe onnodige drempels uit de weg gegaan kunnen worden. Wilt u vernemen hoe? Bel met 06 108 958 38, mail met info@updaters.nl of ga naar het contactformulier.

 

Succesfactoren

Succesfactoren voor de implementatie van QRM:

  • De ondernemer/directie dient er werkelijk volledig achter te staan, de methode te doorzien en echt in te willen inzetten.
  • In de organisatie dient iemand leidend te zijn bij QRM, die ook zorgt voor de vrij toegankelijke actiepuntenlijst.
  • De gehele organisatie dient middels een gezamenlijke presentatie vóór aanvang geïnformeerd te worden.
  • Voor zowel de ondernemer/directie als de voortrekker én de organisatie dient een expert (Updaters) bereikbaar en inzetbaar te zijn bij opdoemende vragen.
  • Iedereen binnen de organisatie dient op de hoogte gebracht én gehouden te worden over gerealiseerd verbeteringen.

Hoezo QRM niet voor op kantoor?

Wat denk jij? Is QRM er alleen voor productieprocessen? Nee, toch? QRM geldt voor ieder proces. En juist op kantoren ligt vaak werk te wachten. Maar al te vaak ontbreekt daar een overzicht van de capaciteit van de verschillende medewerkers, oftewel; shopfloorcontrol. Binnen QRM is er een handige methode ontwikkeld waarmee de workload inzichtelijk gemaakt wordt en een correcte (op)leverdatum in- en extern kan worden afgegeven. Ook de zogenaamde ‘dagstart’ zal grote bijdragen leveren aan de interne kantoorprocessen. Updaters wijst je graag de weg. Informeer er vandaag nog naar.

Benieuwd hoe Updaters bij jou te werk
kan gaan? Laat je informeren!