De relevante verschillen tussen Lean Manufacturing en QRM…

Carlon Linders licht het graag toe:

De relevante verschillen tussen Lean Manufacturing en QRM…

Lean Management en QRM vormen twee verschillende disciplines. Ze kunnen overigens complementair aan elkaar zijn, dus sluiten elkaar zeker niet uit. Maar wat is nu in essentie het verschil? Ik licht het graag toe.

Lean is heel toepasbaar voor bedrijven die veel dezelfde, repeterende dingen uitvoeren. Het richt zich vooral op de productievloer. Je kunt die behoorlijk voorspelbare processen met Lean Management perfect optimaliseren. Het gaat daarbij over het wegnemen van verspillingen en de reductie van kosten. Wie echter te maken heeft met een grote diversiteit in te verwerken orders, verschillende typen producten en/ of de toepassing van diverse materialen, die vindt binnen QRM beter de oplossing.

QRM biedt bredere steun omdat het alleen maar denkt in doorlooptijd. Het gaat daarbij niet alleen om de productievloer, het betreft ook kantoor en andere afdelingen. De gehele organisatie wordt namelijk effectiever gemaakt. Veel andere aandachtsgebieden, zoals de algehele kwaliteit, de kostprijs, de eliminatie van verspillingen en het voorraadbeheer komen daarbij vanzelf aan de orde. Feitelijk is QRM ontwikkeld voor maatwerk. En… bij QRM gaat het zeker niet alleen om heel grote organisaties. MKB-bedrijven zijn zeker net zo goed geholpen met QRM. Terecht dus dat de QRM-methode door zoveel bedrijven omarmd wordt.

Wil jij erachter komen hoe je jouw organisatie op voorsprong kunt zetten? Laat dan eens een gratis quick check uitvoeren. Stuur een berichtje naar info@updaters.nl en een afspraak is dan zó gemaakt.

Carlon Linders
QRM Beta specialist Updaters

Delen: