Actueel: Druk op de zorg? Neem dan vandaag al de grootste stap in Lean Management!

Actueel: Druk op de zorg? Lean Management!

Het zal weinig mensen ontgaan zijn; de druk op de zorg is ongekend groot. Er geldt een enorm personeelstekort, de uitval neemt buitenproportionele vormen aan, patiëntenstops worden op vele afdelingen en soms zelfs voor complete ziekenhuizen ingevoerd. Niet alle problemen laten zich eenvoudig oplossen. Maar om de druk op de zorgbehoefte zo vlot mogelijk het hoofd te kunnen bieden, doen zorginstellingen er wel sowieso goed aan om gelijk aan de slag te gaan met hun werkprocessen.

Structurele vorm

Behalve inzet voor de werkprocessen verdienen ook de manier van organiseren én het samenwerken aandacht. Bij alles de focus op de vraag: hoe worden én blijven we efficiënt en… nog belangrijker: effectief. In welke vorm gieten we het, zodat het een structurele vorm krijgt, dus borgt?! Hoe zorgen we ervoor dat het patiëntbelang voorop blijft staan terwijl we tegelijkertijd de teamleden werkplezier bieden en zij gemotiveerd blijven?! Lean Management biedt hier onomwonden uitkomst. Dankzij de Lean principes leer je jouw organisatie om met succes werkprocessen te innoveren. Ook elimineren daardoor verspillingen en verliezen. Daarnaast zal de kwaliteit systematisch verbeteren. En dat alles op een gedragen manier. Sterker nog; na de eerste successen komt de organisatie in een flow die uitdaagt om nog meer stappen te zetten, op weg naar effectiviteit, reductie van de werkdruk en verhoging van het werkplezier.

Lerende organisatie

Is Lean niet juist heel geschikt voor commerciële en productiebedrijven? Nee, hoor. Lean is geschikt voor alle profit en non-profit organisaties, dus ook voor zorgorganisaties. Voor alle partijen geldt dat de focus moet komen te liggen op de ontwikkeling van een lerende organisatie, waarbij werkprocessen, werkmethoden en samenwerking – en waar mogelijk continue – verbeterd worden. Het eindresultaat zal een substantiële opwaardering zijn van de tevredenheid bij alle stakeholders: patiënten, teamleden, toeleveranciers, directie… echt iedereen.

Jouw organisatie

Wacht dus geen dag. Zet nu gelijk de grootste stap in Lean Management: neem contact op met Updaters. Updaters is de specialist in QRM en Lean Management en neemt graag vrijblijvend met jou door welke resultaten jouw organisatie kan behalen. Laat je inspireren en stuur een mail naar info@updaters.nl of bel met Carlon Linders via 06 108 958 38.

Delen: